preloader logo

İsdemir, Ocak-Eylül aylarında çelik üretimini %19 azalttı.

 İsdemir, Ocak-Eylül aylarında çelik üretimini %19 azalttı.

Belirtilen dönemdeki gönderiler yıllık bazda %16 azaldı


Madencilik ve metalurji şirketi OYAK'ın bir parçası olan Türk entegre çelik fabrikası İsdemir, 6 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen depremin ardından kapsamlı bir anket nedeniyle dokuz ay içinde çelik üretimi ve sevkiyatının yanı sıra kapasite kullanımını azalttı.


Bu yılın 9 ayı boyunca metalurji tesisi çelik üretimini %19  - 2,97 milyon tona düşürdü. İskenderun'daki işletme, Ocak-Eylül aylarında, geçen yılın aynı dönemine göre %18 daha az olan 2,45 milyon ton haddelenmiş ürün (420 bin ton uzun ürün ve 2.025 milyon ton haddelenmiş ürün) üretti.


Bu yılın 9 aylık sonuçlarına göre, metal tesisi çelik sevkiyatını yıllık bazda %16 oranında azalttı.


Ocak-Eylül aylarında çelik eritme için kapasite kullanımı, 2022'nin aynı döneminde %86'ya kıyasla %69, döşeme üretimi için - %82'ye karşı %68, kütük üretimi için - bir önceki yıla göre %34'e kıyasla %23 idi.


İsdemir'in 30 Eylül 2023 tarihi itibariyle toplam  giderleri 249.7 milyon dolar (30 Eylül 2022 itibariyle 169,3 milyon dolar ile karşılaştırıldığında). Ekipman alımı, üretim ve sahada çalışma ile ilgili çeşitli projeler üzerinde çalışmalar devam etmektedir.


Bunların arasında yeni bir yüksek fırın, vakumlu gaz giderme üniteleri ve diğerleri projesi var.


Nisan 2023'te Isdemir'in deprem öncesi üretim seviyelerine ulaştığını açıkladığını hatırlayın, üretim kademeli ve kontrollü bir şekilde restore edildi. Şirket, Türkiye'de hem uzun hem de yassı ürünler üreten tek entegre tesistir. Çelik fabrikasının çelik üretimi için üretim kapasitesi yıllık 5,3 milyon ton, haddelenmiş ürün üretimi için ise yıllık 3,5 milyon ton.

Kullanıcı deneyimini arttırmak ve web sitemizin trafiğini analiz edebilmek için bazı çerezler kullanıyoruz. Bu nedenle web sitemizin kullanım verilerinizi analiz ortaklarımızla paylaşıyoruz. Çerez kullanım detaylarımız için "Gizlilik Sözleşmesi" sayfamızı ziyaret ediniz.