preloader logo

Hasçelik yeni üretim tesislerine yatırım yapıyor

 Hasçelik yeni üretim tesislerine yatırım yapıyor

Şirket bu yıl toplam hacmi yaklaşık 200 milyon Euro olacak yatırımlara başlayacak.

Türk vasıflı çelik üreticisi Hasçelik bu yıl yeni üretim tesislerine yatırım yapmaya başlayacak; bunların toplam hacmi yaklaşık 200 milyon € olacak. SuperHaber'in yazdığına göre bu, şirketin başkanı ve genel müdürü Adnan Naci Faidasichok tarafından duyuruldu .

Hasçelik'in büyüme planlarının merkezinde uçtan uca özel çelik değer zinciri oluşturmak olduğunu söyledi.

Şirket, Osmaneli'deki yeni izabe tesisini 2024 yılının dördüncü çeyreğinde devreye almayı planlıyor. Yatırım maliyeti 150 milyon euro, yıllık üretim kapasitesi ise 250 bin ton. Consteel elektrik ark ocağı, pota ocağı ve çift vakumlu gaz giderici İtalyan Tenova tarafından tedarik edilecek. CEO Hasçelik'in de belirttiği gibi bu yatırım sayesinde şirket kendi yarı mamulünü üretecek, enerji verimliliğini artıracak ve yeşil çelik üretimi ve ihracatına odaklanabilecek.

Ayrıca Hasçelik, Kasım 2023'te Kocaeli'de krom kaplamalı çelik ürünleri üretimine yönelik 35 milyon € değerinde bir tesis açmayı planlıyor; İşletme ilk aşamada 200 kişiye istihdam sağlayacak.

Şirket aynı zamanda elektrik maliyetlerini azaltmak ve yenilenebilir enerji kullanımını artırmak için üç tesisteki 35 MW'lık güneş enerjisi santrallerine 22 milyon Euro yatırım yapıyor.

Hasçelik CEO'su, Türk çelik üreticilerinin en büyük sorunlarından birinin ithalat kotaları ve anti-damping tedbirleri olduğunu kaydetti. Bunu aşmak için şirket yurt dışında yatırım yapmaya başladı.

“İngiltere, Almanya ve Meksika'da yeni yatırımlarımız var. İngiltere'de yeni bir depo satın aldık. Meksika, büyüyen bir pazar olan ABD için de önemli miktarda ürün üretiyor. Bu anlamda bu ülkeye yaptığımız yatırımlara büyük önem veriyoruz. Birkaç yıl içinde üretimi yurt dışına taşımak için yeni adımlar atacağız” dedi.

Hasçelik'in İstanbul ve Konya'da üretim tesislerinin yanı sıra Türkiye'nin yedi ilinde dokuz deposu bulunmaktadır. Şirket, özel çelik üretimi ve tedariğinin yanı sıra dikişsiz boruların satış ve dağıtımını da yapmaktadır.

GMK Center'ın daha önce bildirdiği gibi, Türk entegre çelik üreticisi Kardemir, ülke sanayisinin ön sıralarında yer alan küresel bir şirket olmak için çabalıyor. Şirketin hedefi katma değeri yüksek ürün üretimini 3,5 milyon tona çıkarmak ve ürün yelpazesini genişletmek.

Kullanıcı deneyimini arttırmak ve web sitemizin trafiğini analiz edebilmek için bazı çerezler kullanıyoruz. Bu nedenle web sitemizin kullanım verilerinizi analiz ortaklarımızla paylaşıyoruz. Çerez kullanım detaylarımız için "Gizlilik Sözleşmesi" sayfamızı ziyaret ediniz.